Gurmeeklubi: noored vajavad tööellu astumiseks kogemustepagasit

Parim tänavune väikeettevõttest praktikapakkuja Gurmeeklubi OÜ on võtnud endale missiooni koolitada noori ja ka ise koolitusprogrammi panustada. Ettevõte on koolidega koostööd teinud seitse aastat, ehkki töökohti endistele praktikantidele on neil oma väiksuse tõttu harva pakkuda.

Gurmeeklubi on imetlusväärne ettevõte, kes võtab igal aastal praktikale sama palju inimesi, kui selles ettevõttes töötab, märkis ettevõtlusminister Liisa Oviirkevadel Gurmeeklubile parima praktikapakkuja konkursi auhinda üle andes.

Minister leidis, et kui sama eeskuju järgiksid ka suurettevõtted, poleks meil probleemi noorte väljaõppe vastavusega tööandjate soovidele.

Gurmeeklubi on koolidega koostööd teinud seitse aastat. Praktikante on käinud Tallinna Teeninduskoolist ja Tallinna Erateeninduskoolist, kuid ka välisriikidest, nagu Ungari, Venemaa ja Soome. Samas on kogu koostöö aja jooksul tulnud hiljem Gurmeeklubisse tööle vaid kaks endist praktikanti. „Tavaliselt me ei saa isegi kõige tublimatele püsivat töökohta pakkuda, kuna meie kollektiivis vahetuvad töötajad väga harva,” tunnistab tootmisjuht Kaire Kase.

Ettevõttes käivad praktikal pagari- ja kondiitri- ning kuigipalju ka kokaeriala õpilased.

„Praktikat pakume ettevõttes sellepärast, et tulevased töötajad meie tööjõuturul hakkama saaksid ja esialgne kogemuste pagas tööle asumiseks olemas oleks,” põhjendab Kase. „Ettevõtte missioon on noori koolitada ja ise koolitusprogrammi panustada. Õppeprotsess annab meie oma töötajatele hea väljundi ja võimaluse jagada oma pikaaegseid kogemusi ja teadmisi. Õpetamise ja küsimustele vastamise kaudu saab lisaks oma tööprotsessi üle vaadata.”

Kase ütleb, et peale erialaste oskuste õpetamise püüavad nad näidata noortele töökultuuri ja suhtumist töösse. Kasvõi näiteks seda, et tööd ei saa kergelt võtta, vaid töötajal on omad kohustused, mida tuleb täita.

„Töökultuur algab sellest, et jõuad hommikul täpselt õigeks ajaks tööle ja täidad oma töökohustused, mis sulle antakse. See hõlmab ka meeskonnatööd, omavahelist kommunikatsiooni ja hoolikust tööülesannete suhtes. Katsume praktikante kaasata, näidata, kuidas me alustame oma tööpäeva, kuidas seda läbi viime, kuidas peame lõunat ja seejärel jätkame – kogu protsessi,” selgitab Kase.

Praktikante juhendama määratakse Gurmeeklubis alati kõige kogenumad töötajad. Välja on töötatud õppesüsteem, kus 30-aastase töökogemusega erialatöötajad jagavad õppeprotsessis õpilastele erialaseid kogemusi. Õpilased saavad kohe osaleda esialgu kergemates ja praktika edenedes ka keerukamates tööprotsessides. Õpilased omandavad teadmisi nii toorainetest kui ka töövõtetest.

Kase selgitab, et kergema keerukusastmega ülesannete käigus omandavad praktikandid esialgsed töövõtted ja tutvuvad toorainetega. Näiteks pagaripraktikandid omandavad oma esimesel praktikal teadmised erinevate tainaste tegemisest ja nendest valmistavatest toodetest. Kondiitripraktikandid asuvad valmistama lihtsamaid kooke.

Gurmeeklubi tootmisjuht soovitab ka teistele praktikapakkujatele kaasata kindlasti õpilased kohe tööprotsessi keskmesse, mitte jätta neid kõrvaltvaatajaks.

Autor: Vivika Veski

Artikkel ilmus Eesti Päevalehe lisalehes “Praktika ja õpipoisiõpe”. Lisalehe ilmumist rahastasid Euroopa Sotsiaalfond, Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Tööandjate Keskliit.

Jälgi meid Facebookis   
×